Zet u in voor een veilige en gezonde omgeving voor cliŽnten en bezoekers van zorginstellingen. Hou uw bekwaamheid actueel ťn toon dit aan met registratie.

Schrijf u in!

Bij- en nascholing

U kiest zelf welke cursussen u wilt volgen, zoals u dat altijd al deed. Alle gevolgede scholing kunt u toevoegen aan uw dossier. Het enige dat u daarvoor nodig heeft, is het programma van de cursus + een bewijs van deelname. Dit kunt u uploaden in uw account. Van elke gevolgde cursus wordt de netto tijdsduur geregistreerd.

Scholingsagenda

Opleiders die vaker cursussen aanbieden voor technici in de gezondheidzorg kunnen dit aanmelden bij het register. Als u een cursus volgt uit deze scholingsagenda, wordt uw deelname door de opleider toegevoegd aan uw dossier. Het register is net geopend, het zal daarom enkele jaren duren voordat opleiders het register goed weten te vinden. Het zal daarom nog wel even duren voordat het aanbod in de scholingsagenda is gegroeid. 

​Technische scholing

Van professionals die geregistreerd zijn in het register Technicus of Technisch Specialist, wordt verwacht dat zij 75% van de registratienorm behalen met het volgen van technische scholing. Technisch manager en Technische staf 25%. In uw account staat een overzicht van de deelgebieden technische scholing.

​Scholingspunten / PE-punten

Het aantal uur bij- en nascholing wordt uitgedrukt in scholingspunten, ook wel PE-punten genoemd. PE staat voor permanente educatie. De punten geven de netto scholingstijd weer. Het programma van een cursus wordt gebruikt om de netto tijdsduur van de cursus te berekenen én om te bepalen binnen welk deelgebied van technische of algemene scholing de cursus valt.

​Netto scholingstijd

De netto scholingstijd is de tijdsduur van een cursus zonder ontvangst, koffiepauzes, lunches, diners, borrels, reizen en vrijetijdsbesteding, welkomstspeeches, introducties, aankondigingen van sprekers en prijsuitreikingen, discussietijd zonder aantoonbare educatieve doelstelling (aan het einde van een activiteit) en programmaonderdelen die niet aan de definitie van scholing voldoen.

​Bewijs van deelname

Met het bewijs van deelname toont u aan dat u de cursus gevolgd heeft. Een bewijs van deelname kan een document zijn, maar ook en email van de opleider. U kunt ze uploaden als PDF, scan of foto. Soms staat op een bewijs van deelname al de tijdsduur van de cursus. Upload ook dan zo mogelijk het programma van de cursus.

​Regels voor scholing

De wijze, waarop scholing wordt geregistreerd staat beschreven in het accreditatiereglement.