Zet u in voor een veilige en gezonde omgeving voor cliŽnten en bezoekers van zorginstellingen. Hou uw bekwaamheid actueel ťn toon dit aan met registratie.

Schrijf u in!

Ambassadeurs

De volgende personen onderschrijven het belang van het Register Technologie Gezondheidszorg. Zij hebben de onderstaande verklaring ondertekend. U kunt hen altijd bellen als u zich wilt laten informeren over het nut en de noodzaak van registratie.

Ambassadeurs:
Dhr. T. Ruikes, voorzitter Raad van Bestuur - Ziekenhuisgroep Twente (ZGT)

​Verklaring

" Werkgevers en opdrachtgevers binnen het werkveld van techniek in de gezondheidszorg zijn gezamenlijk verantwoordelijk om de actuele bekwaamheid van professionals aantoonbaar te maken.

Deze verantwoordelijkheid zijn we primair verschuldigd aan onze medemens; patiënten en hun naasten verwachten dat zij bij een zorgorganisatie in een veilige omgeving verblijven waar mensen werken die deskundig zijn. We hebben dit afgesproken in het Convenant Veilige Toepassing van Medische Technologie, waar we onszelf aan hebben gecommitteerd. De overheid kan het nakomen van onze verantwoordelijkheid eveneens toetsen met de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz).

Het Register Technologie Gezondheidszorg (RTG) is door onze eigen sector opgezet om te faciliteren in het aantoonbaar maken van de actuele bekwaamheid van professionals. Wij onderschrijven het belang van een uniforme registratiemethode voor de geloofwaardigheid en het aanzien van onze professie. Om deze reden roepen we onze collega op om zich aan te melden bij het register én om daarmee openbaarheid te geven aan de deskundigheid van onze beroepsgroep. "